ЗДРАВИ ЗЪБИ – ЗДРАВ ЛЮБИМЕЦ, 30% отстъпка за „Почистване на зъбен камък – ПРОМО“ с код CLEAN30. Само през октомври.
ЗДРАВИ ЗЪБИ – ЗДРАВ ЛЮБИМЕЦ, 30% отстъпка за „Почистване на зъбен камък – ПРОМО“ с код CLEAN30. Само през октомври. 

11 породи кучета, които не обичат водата

юли 26, 2024 | Всички, Грижа за домашни любимци, Куче

Макар някои породи кучета да нямат търпение да си намокрят козината, други са напълно доволни с това да си останат сухи! Изненадващо или не, голяма част от тези породи са малки кучета. Те предпочитат да си правят слънчеви бани, отколкото да плуват. Разбира се, това не означава, че не можете да научите тези породи да плуват или да обичат водата! В днешната статия ще разгледаме 11 породи кучета, които не са големи фенове на водата.

1. Чихуахуа

Чихуахуатата са малки на ръст, но не и на характер! Дори и когато козината им е суха, те са склонни да трепреят. Често биха предпочели разходка на слънце, отколкото досег с вода.

2. Йоркширски териер

Йоркитата генерално разполагат с козина, която изисква по-висока поддръжка. Разбира се, не е изключено да са трудни и на характер. Генерално йоркитата не са най-големите почитатели на водата. Разбира се, това може да се промени с достатъчно търпение и упражнения.

3. М​опс

Мопсовете обикновено не обичат разходки плажа, както и къпане. Заради плоските си лица те лесно могат да прегреят на слънце, а потапянето им във водата е по-скоро ужасяващо, отколкото освежаващо.

4. Пекинез

Подобно на своите приятели от групата на „кучетата играчки“, пекинезът е създаден да бъде повече очарователен, отколкото издръжлив. Това достойно малко куче не би се „опозорило“, опитвайки се да плува.

5. Боксер

Според проучване на Американския клуб на кучетата боксер, породата не е естествен плувец. Тъй като им липсва голяма част от опашката и имат една идея по-дълбоки гърди, плуването е трудна задача за тях, сравнение с някои други породи. Въпреки това, можете да научите вашия боксер да плува и да обича водата – стида да се заредите с достатъчно търпение и много лакомства! 

6. Малтийска болонка

Малтийската болонка е по-скоро е принцесата на земята, отколкото на морето. Създадени са за гушкане и грижа, така че лекото къпане във вана е единственият начин да се доближат до водата.

7. Френска болонка

Подобно на други малки кучета, френската болонка е създадена за компания. И как тази голяма топка пух трябва да остане приятелски настроена, ако я оставите във водата? Отделно, всички знаем, че първото основно правило за поддръжка на хубави къдрици е забраната да мокрите косата си поне 24 часа след къдрене!

8. Померан

Помераните също биха предпочели да бягат на сушата и да показват своята ловкост с различни игри, отколкото да плуват във водата. Генерално те са изключително умна порода, което им помага да избират „битките си“ внимателни. Поради тази причина рядко бихте ги намерили в ситуация, в която не биха успели да се справят.

9. Грейхаунд

Известни са с факта, че развиват скорост до 70 км/ч, което е почти толкова колкото галопиращ кон. Те са ловна порода кучета, като в кръвта им е заложено тичането по суша, а не къпането във вода.

10. Дакел

Поради късите си крака и тежкото телосложение, дакелът не е естествен плувец. (Това е обща черта с породи като Боксер и Булдог.) Това не означава, че не могат да плуват, но е много по-вероятно да се страхуват от водата в началото.

11. Ши тцу

Макар когато ги намокрите да приличат на малки тюленчета, породата Ши тцу не обичат да бъдат във водата. Козината им е толкова много, че може да им отнеме дни, докато изсъхнат отново правилно!

Какво е заключението?

Разбира се, както всички общи твърдения за породите, има изключения от правилото. Може да откриете, че с подходящата спасителна жилетка и достатъчно упражнение, ще имате френска болонка, която няма търпение да влезе във водата.

Site Admin

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *