ЗДРАВИ ЗЪБИ – ЗДРАВ ЛЮБИМЕЦ, 30% отстъпка за „Почистване на зъбен камък – ПРОМО“ с код CLEAN30. Само през октомври.
ЗДРАВИ ЗЪБИ – ЗДРАВ ЛЮБИМЕЦ, 30% отстъпка за „Почистване на зъбен камък – ПРОМО“ с код CLEAN30. Само през октомври. 

Овладяване на основните команди за обучение на кучета – част 4

сеп. 29, 2023 | Всички, Куче, Обучение за домашни любимци

Дойде редът и на последната команда, а именно – как да научите кучето да идва при вас

Първо покажете на кучето си наградата (вкусно лакомство или любима играчка ще свърши работа). Направете няколко крачки от кучето и извикайте „ела“ с ентусиазиран, приятелски глас. Понякога помага и да се снижите до нивото на очите му. 

Когато дойде при вас, нежно хванете каишката му и го наградете с лакомството. Постепенно увеличавайте разстоянието между вас и кучето. Скоро ще можете да го викате в парка или от другата стая. 

Ще трябва да включите приятел или партньора си за следващата стъпка. Редувайте се да държите нашийника на кучето, докато другият човек се отдалечава. След това извикайте кучето. Награждавайте го за всеки успешен опит.

Чувствате се уверени? Опитайте да практикувате командата на тихо обществено място. Ако се притеснявате, че кучето ви няма да се справи, помислете дали да инвестирате в професионално обучение – това ще даде на четириногия красавец свобода, а на вас спокойствие.

Имате проблем с овладяването на командите? Направете бърза онлайн консултация с д-р Гетова, зоопсихолог. Само през септември консултацията е на цена 10 лв. с код ZOO50! Промоцията е валидна до края на месец септември 2023.

Site Admin

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *