ЗДРАВИ ЗЪБИ – ЗДРАВ ЛЮБИМЕЦ, 30% отстъпка за „Почистване на зъбен камък – ПРОМО“ с код CLEAN30. Само през октомври.
ЗДРАВИ ЗЪБИ – ЗДРАВ ЛЮБИМЕЦ, 30% отстъпка за „Почистване на зъбен камък – ПРОМО“ с код CLEAN30. Само през октомври. 

Как да предпазим кучето си от прегряване през горещите летни дни

юли 12, 2023 | Всички, Грижа за домашни любимци, Куче

По време на летните горещини не само хората са изложени на риск от прегряване. Четириногите ни приятели също са податливи на проблеми, свързани с топлината. Като отговорни собственици на домашни любимци е важно да предприемем проактивни мерки, за да защитим кучетата от опасностите от прегряване. В тази публикация в блога ще споделим основни методи и съвети, които да помогнат за предотвратяване на прегряване при кучета през тези горещи дни.

Хидратация

Точно като хората, кучетата се нуждаят от постоянен достъп до прясна, хладка вода, за да останат хидратирани. Уверете се, че вашето куче винаги има на разположение пълна купа с вода, както на закрито, така и на открито.

Сянка

Кучетата трябва да имат сенчесто място, където да потърсят убежище от силната слънчева топлина. Независимо дали става въпрос за покрита веранда, чадър или друго сенчесто място, обособяването на прохладно пространство на открито е от съществено значение. Уверете се, че сянката е достатъчно голяма, за да побере вашето куче и че е на разположение през целия ден, докато слънцето грее.

Разходки и игри на открито 🚫

Важно е да намалите дейностите на вашето куче на открито, когато температурите се повишат. Избягвайте разходките или игрите през най-горещите части на деня – между 10 и 16 часа. Вместо това планирайте разходки и време за игра през по-хладните сутрини или вечери, когато интензивността на слънцето е ниска. Внимавайте за гореща настилка или пясък, тъй като те могат да изгорят лапичките на кучето. Тествайте повърхността с ръка, преди да оставите кучето си да ходи по нея.

Превозни средства 🚫

Да оставите кучето си в паркирана кола, дори за няколко минути, може да бъде животозастрашаващо. В горещ ден температурата вътре в превозното средство може да се повиши бързо, превръщайки го в пещ. Дори при отворени прозорци, топлината може да стане непоносима за вашето куче и да доведе до топлинен удар или дори смърт. Винаги оставяйте кучето си у дома или се уверете, че можете да го вземете с вас, ако имате задачи.

Разхлаждане

На пазара има различни помощни средства за охлаждане, които могат да помогнат за регулиране на телесната температура на вашето куче. Обмислете използването на охлаждаща жилетка или постелка, специално предназначени за домашни любимци. Тези продукти могат да се накиснат във вода и да осигурят охлаждащ ефект, когато вашето куче лежи върху тях. Освен това можете да използвате бутилка със спрей, пълна с хладка вода, за да напръскате козината на вашето куче, особено по корема и лапите, за да го разхладите.

Признаци на прегряване

Разпознаването на признаците на прегряване при кучета е от решаващо значение за ранната намеса. Симптомите могат да включват прекомерно задъхване, лигавене, учестено дишане, изцъклени очи, летаргия, повръщане или диария. Ако забележите някой от тези признаци, незабавно преместете кучето си на хладно място, предложете вода и се свържете с вашия ветеринарен лекар за насоки.

Предотвратяването на прегряване при кучета през горещите летни дни изисква усилия и повишено внимание. Като следвате съветите, посочени в тази публикация, можете да гарантирате, че вашият пухкав приятел ще се чувства удобно и в безопасност през горещите летни месеци. Не забравяйте, че нашите кучета разчитат на нас да ги защитим, така че нека бъдем проактивни, за да са хидратирани и здрави през най-горещите дни от годината.

Iliyan Stefanov

0 коментара

Подайте коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *